Vergunning voor nachtwinkel in Oevel  :  Het college van burgemeester en schepenen heeft een vestigingsvergunning afgeleverd voor een nachtwinkel in Oevel. De aanvrager, die ook nachtwinkels heeft in Hulshout en Westmeerbeek, wil binnenkort een nieuwe nachtwinkel openen in de vroegere winkel van Etienne Leirs in Oeveldorp, over de kerk.

Wie een nachtwinkel wil starten heeft daarvoor een vergunning nodig en moet aan een aantal voorwaarden voldoen. Die voorwaarden zijn beschreven in de politiecodex. De uitbater kreeg voorwaarden opgelegd om hinder door eventueel nachtlawaai, alcoholgebruik en zwerfvuil tegen te gaan. Er zijn nog twee nachtwinkels in de gemeente: eentje in Tongerlo en eentje in Westerlo.

Gemeente neemt deel aan groepsaankopen van IOK

Efficiënt omspringen met gemeenschapsgeld is een belangrijke opdracht voor lokale besturen. En daarom is de gemeente toegetreden tot een samenwerkingsovereenkomst met intercommunale IOK over groepsaankopen van printpapier en technische keuringen.

IOK heeft als taak om de 29 aangesloten Kempense gemeentebesturen te ondersteunen. Tot het uitgebreide takenpakket van deze intercommunale behoren activiteiten zoals industrieel en sociaal grondbeleid en een hele waaier van ondersteunende diensten zoals juridisch advies en groepsaankopen.

Door goederen samen met andere gemeenten aan te kopen kan men betere prijzen krijgen bij leveranciers, omdat die dan verzekerd zijn van grotere en afgesproken hoeveelheden voor een langere periode. IOK werkt de gunning nu verder uit. Ze kan een belangrijke besparing opleveren voor de gemeente.

Veilig naar school in Spikdorenveld

Westerlo maakt verder werk van veilige schoolomgevingen. Op een infovergadering begin januari stelde de gemeente het plan van Spikdorenveld voor aan de bewoners van de straat. Aannemer Hegrola uit Heultje is ondertussen aangesteld om de werkzaamheden in Spikdorenveld uit te voeren.

Spikdorenveld is een doodlopende zijstraat van de Merodedreef met op het einde van de straat Daltonatheneum Het Leerlabo . Ook het avondonderwijs maakt intensief gebruik van de accommodatie. De aannemer gaat de straat, de stoepen en de parkeerplaatsen vernieuwen vanaf het paadje langs de school naar de Beeltjensdreef. Daar komt ook een kleine asverschuiving.

De rotonde aan de parking van de school wordt helemaal vernieuwd zodat het gemakkelijker keren is in de doodlopende straat. De heraanleg is momenteel gepland tijdens de paasvakantie. De werkzaamheden kosten 90 000 euro.

Zwarte Braak in Oosterwijk verandert van uitzicht

Sociale woonmaatschappij Geelse Huisvesting heeft een stedenbouwkundige vergunning gekregen voor het afbreken van 36 woningen uit de jaren zeventig in de Zwarte Braak, de Koning Boudewijnstraat en de Koningin Fabiolastraat in Oosterwijk. In de plaats komen er 53 nieuwe woongelegenheden. Er is gezorgd voor een mix van woningen voor kleine en grote gezinnen. Het zijn grondgebonden woningen, en een aantal stapelwoningen. De gebouwen hebben twee bouwlagen met een plat dak.

Oosterwijk is het kleinste van de zeven dorpen van de gemeente Westerlo. Het is goed gelegen bij de verbindingsweg tussen Herentals en Aarschot. Om de geplande verbouwingen mogelijk te maken zijn heel wat bewoners van de wijk de afgelopen maanden verhuisd.

Echt Antwaarps Teater opnieuw te gast in De Zoerla

Echt Antwaarps Teater: het is een traditie in Westerlo, en zeker met het huidige televisiesucces van Sven De Ridder is het er eentje die niet rap zal verdwijnen. Elk jaar treedt het Echt Antwaarps Teater op in De Zoerla voor een volle zaal. Vandaag staat de klucht 'We zijn gezien in kamer 13' op het programma.

Lars en Carina zijn volop bezig met de bouw van hun droomhuis. Maar de aannemer is niet van zijn woord en de werken lopen serieuze vertragingen op. Ze hebben echter de huur van hun oude woonst opgezegd en staan dus op straat. Er zit niets anders op dan hun intrek te nemen in een hotel. Tot overmaat van ramp is er maar een kamer beschikbaar: kamer 13... Nie waarm, nie wille.

Wereldfilm Timbuktu in de bib

Op woensdag 2 maart om 20 uur kan je in de bib naar de gratis filmvoorstelling van Timbuktu. De film Timbuktu brengt een portret over het West-Afrikaanse Mali en dan vooral de legendarische stad Timbuktu. De stad is onderworpen aan het beleid van fanatieke islamieten en iedere dag spreekt een geïmproviseerd tribunaal absurde en tragische veroordelingen uit.

Regisseur Sissako groeide op in deze stad en haalde er inspiratie uit ware gebeurtenissen. Vorig jaar won Timbuktu maar liefst zeven Césars, dat zijn de belangrijkste filmprijzen in Frankrijk. Een organisatie van de bib en de wereldraad.

Met een leven speel je niet, Broederlijk Delen voert actie

Dit jaar voert Broederlijk Delen actie met de slogan 'Met een leven speel je niet'. Met het leven van kleine boeren in Colombia wordt er helaas wel gespeeld. De laatste vijfentwintig jaar is meer dan acht miljoen hectaren grond afgenomen van kleine boerenfamilies. Meer dan zes miljoen mensen moesten op de vlucht.

Je kan Broederlijk Delen en deze boerengemeenschappen steunen met een bijdrage op rekeningnummer BE12 0000 0000 9292. Je komt Broederlijk Delen ook de volgende dagen en weken tegen op heel wat plaatsen in de gemeente. Er zijn koffiestops, culinair solidaire ontbijtbuffetten in Heultje en Voortkapel en op 19 maart een fietstocht van kerk tot kerk.
Wedding Day met Lieve Blancquaert

Op vrijdag 4 maart om 20 uur brengt Lieve Blancquaert haar persoonlijk verhaal over bijzondere momenten en ontmoetingen van over de hele wereld in De Zoerla. Wedding Day is een gedocumenteerde vertelling met verhalen en geprojecteerde foto's over trouwen.

Tickets kosten 10 euro in voorverkoop op www.westerlo.be of 12 euro aan de kassa.